Recomandari, Utile

„Start from home” – o oportunitate pentru mame

„Home is where the greatest ideas come from” – acasă este locul unde oamenii se simt cel mai bine, acolo le vin cele mai bune idei, acasă este locul unde începe viata și se dezvoltă imaginația!

Câte dintre femei s-au reinventat aflându-se în în concediul de maternitate? Eu cred că majoritatea! Un copil îți schimbă viața din temelii și îți deschide ochii și mintea spre a face lucruri ce nu ai gândit vreodată că ești în stare să faci!

Acum 7 ani cineva s-a gândit la aceste mame care încercau să se regăsească, să se reinventeze, să își caute un nou loc de muncă sau pur și simplu să facă schimb de experiență cu alte mămici. Așa s-a născut minunata comunitate Work at home moms datorită muncii asidue a Elenei Gorun și a întregii sale echipe. A crescut frumos, astăzi numărând peste 30k membri. A devenit un real sprijin pentru toate mamele, atât cele aflate la început de drum, cât și cele care au ajuns un exemplu pentru comunitate, dar nu au uitat nici de mamele aflate într-o situație vulnerabilă.

Așa cum ne-a obișnuit Wahm se implică activ în viața comunității prin diverse proiecte iar acum ne supun atenției o campanie pentru prevenirea și combaterea situațiilor de dificultate ori vulnerabilitate în contextul Covid-19.

Proiectul „Start from home”, finanțat de programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de asociația Act for Tomorrow, pornește de la nevoia de a atenua impactul la nivel social și economic pe care îl resimt atât familiile, cât și afacerile mici, în contextul pandemiei, și de a asigura activități practice legate de terapia prin artă familiilor afectate de presiunea emoțională a izolării.

Campania are și rolul de a stimula activitățile de tip Do It Yourself în vederea împlinirii misiunii WAHM.

Scopul proiectului „Start from home” este să combată situația de vulnerabilitate, izolare și să sprijine depășirea perioadei de dificultate/anxietate prin stimularea activităților realizate pe cont propriu și prin dobândirea unor noi abilități și cunoștințe.

Astfel, 102 pachete captivante de tip Do it Yourself așteaptă să ajungă la mamele din segment vulnerabil: familii monoparentale , fără venituri, care și-au pierdut locurile de muncă sau sunt în șomaj, care au mai mult de 2 copii etc.

Înscrierile sunt analizate prin completarea unui formular și, în urma selecției, vor fi distribuite captivantele kituri propuse si realizate alături de mamele antreprenoare din comunitatea WAHM: impaslit, țesut, realizat bijuterii sau tablouri cu licheni, cusut, creativ, modelaj, făurit figurine de ipsos și lumânări decorative, brodat.

Data limita de înscriere: 15 iulie

Asociația Work At Home Moms vine în întâmpinarea mamelor care doresc să lucreze part time, project based, home based, dar și a celor antreprenoare.

Asociația Work At Home Moms sprijină reorientarea profesională, încurajând explorarea noilor activități, meșteșuguri cu rol terapeutic pe fondul pandemiei și contextului actual.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociaţia Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educaţie, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplicat instrument de finanţare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/ de inițiativă.

Și dacă vreți să intrati in comunitate sau să susțineți în orice fel comunitatea vă invit să vă alăturați paginii de Facebook, site-ului ONG-ului și bineînțeles grupului de Facebook!

Fiți alături de noi!

  

Lasă un comentariu